Zece imigranţi irakieni au fost eliberaţi de autorităţile ungare dintr-un microbuz abandonat de şofer pe autostradă, în apropiere de un punct de frontieră cu Austria, informează agenţia de presă ungară MTI.
   
Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor ungare locale, Jozsef Takacs, luni după-amiază, a fost identificat un microbuz abandonat pe o autostradă din Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră Hegyeshalom, aflat la graniţa cu Austria, după ce persoanele închise în el au început să strige după ajutor.
   
Autorităţile ungare au descoperit zece cetăţeni irakieni care se ascundeau în spatele microbuzului.
   
Jozsef Takacs a precizat că microbuzul avea plăcuţe de înregistrate cu numere de Germania şi că au fost declanşate procedurile legale în acest caz.
   
Joi, 71 de imigranţi au fost descoperiţi decedaţi  într-un camion abandonat pe o austradă din Austria, în apropiere de frontiera cu Ungaria. Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.
   
În urma autopsiilor, s-a stabilit că cel puţin 16 dintre aceştia au murit asfixiaţi. Autorităţile ungare au arestat cinci suspecţi în acest caz.