Un adolescent din statul american Virginia a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru conspiraţie în vederea furnizării de sprijin material şi resurse grupării teroriste Stat Islamic, relatează Voice of America în pagina electronică.

Potrivit unui comunicat difuzat vineri de Departamentul american al Justiţiei, Ali Shukri Amin, în vârstă de 17 ani, este "un tânăr american care a folosit reţelele de socializare pentru a oferi sprijin material" grupării Stat Islamic. După ce îşi va ispăşi sentinţa, el va fi supravegheat toată viaţa, inclusiv activităţile sale pe Internet.

Amin, care a pledat vinovat în iunie, a recunoscut că a folosit un cont de Twitter pentru a "oferi sfaturi şi încurajări" grupării Stat Islamic şi susţinătorilor săi. El a recunoscut de asemenea că a organizat deplasarea unui alt locuitor din Virginia, Reza Niknejad, în vârstă de 18 ani, care a mers în Siria pentru a se alătura grupării Stat Islamic în ianuarie.

Niknejad a fost inculpat în iunie pentru conspiraţie în vederea furnizării de sprijin material teroriştilor, grupării Stat Islamic şi conspiraţie pentru a răni şi ucide oameni în străinătate.