Directorul general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu, a demisionat din functie, iar ministrul Transporturilor, Iulian Matache, cere sindicatelor din instituţie să renunţe la greva generală programată pentru 1 septembrie, apreciind că protestul este inutil şi afectează activitatea din domeniul aerian şi "confortul cetăţeanului".

"În urma demisiei din funcţia de director general, prezentate astăzi (vineri, n.r.) de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie - ROMATSA, solicit atât sindicatului cât şi conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă şi mai ales renunţarea la greva generală. Consider că în condiţiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian şi confortul cetăţeanului", a spus Matache.

Intrarea angajaţilor ROMATSA în grevă generală de la 1 septembrie este legală, potrivit unei decizii luate vineri de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă.

Aurel Stanciu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Mediafax