Bărbatul care a accidentat un poliţist ce îi ceruse să scoată maşina de pe plaja din Mamaia a fost reţinut sâmbătă seară, în timp ce rezultatul probelor biologice a arătat că acesta avea o alcoolemie de doi la mie în sânge

Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa au emis, în urma audierilor, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului care l-a accidentat pe poliţist.

Acesta va fi prezentat, duminică, instanţei cu propunere de arestare preventivă. Potrivit anchetatorilor, rezultatul probelor biologice a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de doi la mie în sânge.

Oamenii legii au fost sesizaţi, sâmbătă, că un autoturism se află pe plaja din Mamaia.

Astfel, la faţa locului s-a deplasat o echipă formată dintr-un poliţist şi un jandarm care au observat că lângă maşina respectivă era un bărbat, care le-a dat acestora date false despre identitatea sa.

Ulterior, poliţistul i-a solicitat bărbatului să scoată autoturismul de pe plajă, dar, constatând că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, agentul s-a urcat la volan, cu bărbatul respectiv în dreapta sa.

După ce a scos maşina de pe plajă, poliţistul a coborât şi a rămas lângă portieră, solicitându-i bărbatului actele de identitate. Acesta a pretins că se uită în torpedou, însă la un moment dat a sărit pe scaunul din stânga, a pornit maşina şi a demarat.

Pentru a nu fi lovit, poliţiştul s-a urcat pe marginea portierei din stânga faţă şi s-a prins cu mâna dreaptă de stâlpul dintre uşi, iar cu mâna stângă de portiera care era deschisă.

După câţiva metri, la un viraj la dreapta, poliţistul a sărit în picioare, fiind acroşat cu portiera la şold şi la mâna dreapta, fără să fie rănit. Poliţistul a acuzat însă dureri la coloană, motiv pentru care a mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii medicale, dar nu a rămas internat.

Deşi l-a accident pe poliţist, şoferul şi-a continuat deplasarea, însă după aproximativ un kilometru a lovit un stâlp. El a fost transportat la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge, refuzând însă să o dea şi pe a doua.

Bărbatul este anchetat pentru ultraj, fals privind identitatea, conducere sub influenţa alcoolului sau drogurilor şi părăsirea locului accidentului.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul are 31 de ani şi este din Constanţa.