Cazul agentului Gheorghe Ionescu din Capitală, care a decedat după ce a fost luat pe capotă 500 de metri şi azvârlit apoi pe şosea, de un şofer beat, se repetă la Mamaia. Un poliţist a fost lovit cu maşina de un şofer, atunci când agentul i-a solicitat actele pentru a-i întocmi procesul verbal, după ce bărbatul parcase ilegal pe o plajă. Martorii spun că şoferul mirosea a alcool. Bărbatul a fugit imediat apoi, însă a fost prins de un alt echipaj de poliţie.

În urma apelului la 112, prin care s-a semnalat faptul că o maşină de teren staţionează ilegal pe plajă, poliţistul s-a deplasat la faţa locului, alături de un jandarm. Odată ce au ajuns, cei doi l-au văzut pe posesorul maşinii care dormea pe un şezlong.

Poliţistul s-a urcat în maşina şoferului, a mutat-o de pe plajă şi apoi i-a cerut bărbatului să îi prezinte documentele de identitate şi ale maşinii, în timp ce s-a deplasat la autoturismul propriu pentru a lua actul necesar întocmirii procesului verbal. În acest timp, bărbatul s-a prefăcut că se uită în torpedeu după acte, însă s-a urcat la volan şi a demarat, astfel încât să îl acroşeze pe poliţist.