Mircea Băsescu, judecat sub control judiciar în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, nu mai are interdicţie de a părăsi judeţul Constanţa, a decis, marţi, Curtea de Apel Constanţa, care a respins contestaţia procurorilor şi păstrat decizia dată de Tribunal.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, marţi dimineaţă, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva încheierii de şedinţă din 12 august, pronunţată de Tribunalul Constanţa, prin care lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpăţână le-a fost înlocuită interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa, respectiv limita teritorială a municipiului Bucureşti, cu obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Hotarârea instanţei este definitivă.

În iunie, Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să fie cercetaţi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Atunci, instanţa a dispus, de asemenea, că Mircea Băsescu nu are voie să părăsească judeţul Constanţa şi să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosar, iar Marian Căpăţână nu poate părăsi municipiului Bucureşti şi nu se poate apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.