Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, arată, într-o postare pe Facebook, că se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi ai medicilor, dar şi cu premierul şi ministrul de Finanţe, pentru a găsi soluţii pentru majorarea veniturilor medicilor.

"Am observat, analizat şi dezbătut problema salariilor medicilor şi a personalului medical în fiecare zi de când sunt la minister. Am văzut în aceste zile reacţia medicilor şi voi face tot posibilul ca meseria aceasta să primească respectul cuvenit", scrie Bănicioiu, sâmbătă, pe reţeaua de socializare.

El mai spune că Ministerul Sănătăţii a propus modificarea Legii Sănătăţii pentru scoaterea medicului de sub statutul de funcţionar public.

"Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi ai medicilor, dar şi cu premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi sunt convins că vom găsi soluţii pentru majorarea veniturilor medicilor!", mai spune Bănicioiu.

Peste 17.000 de medici au aderat la un grup de iniţiativă creat pe Facebook, în care discută despre deblocarea situaţiei salariilor mici din sistemul sanitar, dar şi despre o posibilă grevă generală.

Grupul ‎"Medici gata de greva generală. Solicitam salarii decente!" numără peste 17.200 de membri, înregistrându-se în permanenţă membri noi.

‎"Solicităm eliminarea statutului de funcţionar public al medicului şi salarii decente‎", se arată în prezentarea grupului.

Mediafax