Cel puţin 17 persoane au murit, 32 au fost grav rănite, iar alte 283 au fost internate la spital, potrivit agenţiei China Nouă, în urma exploziei uriaşe care a avut loc miercuri seara într-un depozit de produse inflamabile din oraşul portuar Tianjin, în nord-estul Chinei, relatează DPA online.

Departamentul naţional chinez pentru pompieri a anunţat pe contul oficial de microblogging că incendiul a izbucnit către ora locală 22.50 (17.50, ora României) la un depozit de "produse chimice periculoase" al companiei Ruihai Logistics, după care a avut loc explozia.

Alte nouă echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului după explozie.

Locuitorii din zonă au ieşit din case, "de teama unui cutremur", potrivit agenţiei China Nouă.

O înregistrare video a exploziei uriaşe, cu oraşul în fundal, a "inundat" reţele de socializare, dar şi fotografii în care apar persoane rănite, fugind de la locul dramei.

Explozia a fost resimţită pe o rază de câţiva kilometri, iar suflul acesteia a spulberat ferestre şi chiar acvarii cu peşti.

Cele mai multe persoane au fost rănite de cioburi de sticlă şi de moloz, potrivit agenţiei China Nouă.

Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat CCTV, o minge de foc şi coloane de flăcări au ţâşnit, luminând cerul şi aruncând în atmosferă nori de praf, la zeci de metri înălţime.

Tianjin, situat la aproximativ 140 de kilometri de Beijing, este unul dintre cele mai mari oraşe din ţară, cu o populaţie de aproape 15 milioane de persoane, potrivit unor date oficiale din 2013.

Imaginile cu momentul exploziei pot fi văzute aici