Procurorii anticorupţie au dispus, sâmbătă, reţinerea unui fost ofiţer şi cadru didactic în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, Voicu Ana Gabriela, şi a unui fost agent de poliţie, Micu Mihail, acuzaţi de trafic de influenţă, precizează DNA într-un comunicat de presă. Cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din acţiunea penală întocmită de procurori rezultă că, în cursul lunii septembrie 2013, inculpaţii Voicu Ana Gabriela şi Micu Mihail i-au pretins unei persoane suma totală de 75.000 de euro pentru ca în schimb să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, pe lângă care Voicu Ana Gabriela a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât persoana de la care s-au pretins banii şi alţi doi candidaţi (respinşi la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admişi în această unitate de învăţământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 de euro pentru fiecare candidat.

Remiterea sumei de 3.000 euro din cea pretinsă a fost surprinsă în urma unei proceduri flagrante realizate la data de 20 septembrie 2013 de procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti, precizează sursa citată.

Inculpaţilor Voicu Ana Gabriela şi Micu Mihai, cercetaţi penal de către procurorii din cadrul DNA—Serviciul Teritorial Ploieşti pentru trafic de influenţă, li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul DIPI şi DGA.