Zece adulţi şi doi copii care au mâncat, sâmbătă, la o pensiune din staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, starea lor fiind stabilă, iar autorităţile au declanşat o anchetă în acest caz

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că mai mulţi adulţi şi doi copii au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfecţii alimentare.

"Patru echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj SMURD au intervenit în staţiunea Păltiniş pentru salvarea a nouă persoane care au suferit toxiinfecţie alimentară la o unitate hotelieră din staţiunea Păltiniş. Au fost transportaţi la spital doi copii – de patru şi şase ani, patru femei şi un bărbat, iar două persoane au refuzat transportul la spital”, a declarat Bianca Săbău.

Potrivit acesteia, alte persoane au mers la spital cu autoturismele personale, astfel încât numărul total al persoanelor care au avut nevoie de intervenţia medicilor este de zece adulţi şi doi copii, starea lor fiind stabilă.

Aceştia sunt turişti din Bucureşti şi Braşov, iar majoritatea reclamă că s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la micul dejun brânzeturi şi mezeluri.

Echipajele de salvare au alertat autorităţile - Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor - care au declanşat o anchetă, mai ales că luna trecută la aceeaşi unitate s-au înregistrat alte cazuri de toxiinfecţie alimentară.