The Guardian anunţă în ediţia online că cel puţin 20 de cadeţi ai Academiei de poliţie din Kabul au murit în atacul sinucigaş.

Academia de poliţie din Kabul a fost ţinta unui atentat sinucigaş vineri seara, au anunţat surse ale poliţiei şi ale Ministerului de Interne afgan, care au menţionat victime fără a preciza numărul acestora, relatează AFP şi Reuters.
"Este un atentat sinucigaş", a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan. Gul Agha Rouhani, comandantul adjunct al poliţiei capitalei afgane, a confirmat că este vorba de un atentat sinucigaş. Academia de poliţie se află într-un cartier din vestul capitalei afgane Kabul.

Acest nou atac nu a fost revendicat deocamdată, dar poliţia şi armata afgană sunt ţintele predilecte ale atacurilor rebelilor talibani, în faţa cărora forţele de securitate afgane sunt singure de la încheiere misiunii de luptă a NATO, în decembrie.

Atacul survine la mai puţin de 24 de ore după un atentat cu camion capcană ce s-a soldat cu 15 morţi şi peste 200 de răniţi în centrul capitalei Kabul.