Numărul persoanelor de la o fabrică de componente auto din Cluj care s-au intoxicat în urma inhalării de substanţe toxice a ajuns la 19, după ce alte patru femei din schimbul de dimineaţă au acuzat, vineri, ameţeli şi stări de leşin şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, când Serviciul Ambulanţă Judeţean Cluj a fost solicitat să preia 15 angajate ale firmei, care aveau ameţeli, vărsături şi stări de leşin, medicii stabilind că s-au intoxicat în urma inhalării de substanţe toxice pe bază de diluant.

Dintre cele 15 persoane preluate de ambulanţe şi duse la Unitatea de Primiri Urgenţe, patru au fost, ulterior, internate la Secţia de Medicină Internă 1, alte patru la Medicină Internă 2, iar una a fost internată la ORL, în condiţiile în care a făcut şi un angioedem. Restul de şase femei au rămas, în continuare, internate la UPU.

Firma la care a avut loc incidentul a fost înfiinţată la Cluj-Napoca în anul 2002, fiind sucursala unei companii germane, şi se ocupă cu fabricarea de piese pentru industria auto.