Aproximativ 250 de salariaţi de la termocentrala Mintia au declanşat joi dimineaţa un protest spontan în faţa sediului societăţii, nemulţumiţi de poziţia administraţiei Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care doreşte să reducă din drepturile angajaţilor prin viitorul contract colectiv de muncă, scrie Agerpres.

''Cei 250 de salariaţi sunt din schimburile 1 şi 3, dar la protest s-au alăturat şi angajaţi care sunt în timpul liber. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia doreşte să reducă din drepturile salariaţilor la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă', a declarat vicepreşedintele Sindicatului 'Muntele", Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, protestul declanşat la termocentrala Mintia nu afectează procesul de producţie, angajaţii monitorizând echipamentele şi instalaţiile în funcţiune.

Vechiul contract colectiv de muncă de la CEH va expira pe 1 august, iar administraţia şi Sindicatul "Muntele" nu au ajuns încă la un acord referitor la un nou contract. ''Sindicatul cere prelungirea vechiului contract colectiv de muncă, fără acordarea altor drepturi suplimentare", a precizat Iştoc.

Protestatarii mai solicită o discuţie cu directorul general al CEH şi cu prefectul judeţului Hunedoara.