Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la reşedinţa omului de afaceri Ioan Niculae, dar şi la sediul SC Interagro, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare

Potrivit surselor citate, în acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Sursele judiciare au arătat că au loc percheziţii la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la reşedinţa acestuia denumită generic ''Domeniul Făţana'' (casă de vânătoare) din apropiere de Zimnicea, la reşedinţa din Buşteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care aparţine în prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucureşti, precum şi la sediul şi punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL — Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitală, la punctul de lucru şi la sediul aceleiaşi firme din Zimnicea.

DNA a anunţat că procurorii efectuează joi percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova într-un dosar privind fapte de corupţie şi economice.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 — 2009. În cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Omul de afaceri Ioan Niculae se află în închisoare după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

AGERPRES