Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a obţinut prima medalie de aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Biologie, informează Ministerul Educaţiei.

Alături de el, din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina), Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), medaliaţi cu bronz, şi George Cătalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Echipa României a participat la cea de a 26-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care s-a desfăşurat în perioada 12 - 19 iulie, în Danemarca (Aarhus). În total, au luat parte la concurs 239 de elevi din 62 de ţări.

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români au participat constant la această competiţie, însă, până la ediţia din acest an, nu au cucerit aurul.