Inspectorii ANPC au verificat, joi, mai multe localuri de alimentaţie publică din Costineşti, descoperind produse expirate şi neetichetate, dar şi mâncare ţinută în condiţii improprii, iar pentru aceste nereguli au dat amenzi de 20.000 de lei şi au distrus marfa cu probleme.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, prezent la acţiunea de control de la Costineşti, a declarat că produsele descoperite de echipele de control puteau pune pericol sănătatea consumatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Operatorii economici îmi spun mereu că a doua zi totul este în regulă, dar când venim la dânşii observăm lucruri care nu sunt în regulă şi produse care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor. Am găsit produse care nu sunt depozitate conform indicaţiilor date de producător, spune să fie ţinute la 0 – 4 grade, dar sunt îngheţate, le decongelăm şi atunci îşi pierd din caracteristici. Am găsit o ladă de peşte file care avea o muscă, produse expirate, erau pulpe de pui într-o găleată care miroseau urât", a declarat Marius Dunca.

El a afirmat că pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei, iar produsele cu probleme au fost retrase de la comercializare şi distruse de inspectorii ANPC.