Un tânăr de 16 ani care era arestat preventiv, fiind suspect de comiterea mai multor furturi, a evadat, duminică, din arestul Poliţiei Sibiu, după ce a dislocat o bară metalică de la fereastra celulei, fiind în prezent căutat la nivel naţional.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, că un tânăr de 16 ani a evadat din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu, unde se afla încarcerat că bănuit de comiterea mai multor furturi calificate.

Sursa citată a precizat că tânărul a evadat prin dislocarea unei bare metalice de la fereastra camerei în care se afla încarcerat.

Evadatul, Stoica Ionel Răzvan, domiciliat în localitatea Agîrbiciu, judeţul Sibiu, a fost încarcerat în 17 iunie 2015 în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat. Acesta are 1,70 metri înălţime, greutate - 65 de kilograme, păr şaten cu firul drept, tuns scurt tip calotă, ochi căprui, constituţie atletică, ten piele deschisa, rasă caucazian. Ca semne particulare, tânărul are o: cicatrice la baza nasului, provenită de la o zgârietură. La data evadării, acesta purta un hanorac de culoare gri, pantaloni de trening, de culoare neagră, cu inscripţia ADIDAS pe partea dorsală şi adidaşi albaştri.

Elena Welter a explicat că, la nivel naţional, poliţiştii desfăşoară ample activităţi specifice pentru prinderea în scurt timp a persoanei în cauză.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu s-a declanşat o anchetă internă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor care au dus la producerea acestui incident.