MAE îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Grecia că Federaţia Navală Panelenă a anunţat organizarea unei greve de avertisment, în 30 iunie, urmând să fie afectate toate categoriile de transportatori maritimi.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Ministerul de Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Grecia că Federaţia Navală Panelenă (P.N.O.) a anunţat organizarea unei greve de avertisment de 24 de ore, la nivel naţional, în ziua de marţi, 30 iunie.

"Vor fi afectate toate categoriile de transportatori maritimi. Organizatorii grevei au anunţat că vor protesta faţă de încălcarea de către companiile de transport maritim a contractelor colective de muncă", precizează MAE, care recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro înainte de a pleca la drum.

Totodată, Ministerul de Externe reiterează faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".