Un oficial al Guvernului rus a declarat că va fi pusă în aplicare o reformă a fondurilor de pensii, care va aduce la bugetul de stat 350 de miliarde de ruble (10,8 miliarde dolari), în următorii 3 ani. Plata pensiei de stat în Rusia include două componente, în funcţie de mărimea salariului, şi de componenţa asigurării şi finanţarea fondului de pensie.

Banii de la fostul fond de finanţare se duc la fondul de pensii actuale, dar guvernul se obligă să achite aceşti bani către cetăţeni, odată ce aceştia ies la pensie. Banii din al doilea fond care momentan se duc în contul fondului de pensie al cetăţeanului , vor fi investiţi în ceea ce statul numeşte interesul cetăţeanului prin Banca Rusă de Dezvoltare (Vnesheconombank).

Noua schemă de distribuţie a banilor va fi inclusă în viitoarea schiţă a bugetului de stat pentru anii fiscali 2014-2016.

Vnesheconombank gestionează aproape 75% din fondurile de pensie ale ruşilor.

Guvernul rus a anunţat că intenţionează să reducă cheltuielile bugetare pentru a compensa încetinirea economiei. Chletuielile militare şi pentru salariile bugetarilor vor cunoaşte tăieri. De asemenea, angajaţii monopulurilor de stat, cum ar fi Gaz prom şi Căile Ferate vor avea tarifele îngheţate.