Zeci de percheziţii au fost făcute în judeţele Argeş şi Dâmboviţa, într-un dosar de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, fiind confiscată o cantitate totală de 549 de metri cubi de material lemnos

Potrivit Parchetului instanţei supreme, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş fac cercetări într-un dosar vizând infracţiuni de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

În cursul zilei de marţi, procurorii şi poliţiştii au făcut 30 de percheziţii la şapte societăţi comerciale având ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului, din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate sumele de 41.000 lei şi 650 euro, precum şi 16 motofierăstraie (drujbe), şapte laptop-uri, trei unităţi PC şi un hard PC extern.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea totală de 549 de metri cubi de material lemnos, care a fost predată Ocolului Silvic Câmpulung, până la finalizarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale.

Totodată, au fost constatate în flagrant, cu ocazia desfăşurării activităţilor în cadrul acţiunii, două infracţiuni la regimul rutier.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al SRI Argeş.