Un cleric din congregaţia Sfântul Ioan este judecat în Saône-et-Loire pentru agresiuni sexuale împotriva unor fete din Franţa şi România şi violarea unei minore şi a unei femei în vârstă de 33 de ani, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

În deschiderea procesului, joi dimineaţa, fratele Jean-Dominique Lefèvre, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut "toate" agresiunile sexuale care i-au fost imputate în perioada 1991-1999 împotriva a cinci fete în Franţa şi România. În schimb, el a contestat că a violat una dintre ele, o româncă, precum şi violul unei femei în vârstă de 33 de ani în 2007.

Clericul a povestit cum a forţat fetele, majoritatea în vârstă de opt ani, să accepte mângâieri, admiţând "gesturi deplasate" legate de "pulsiuni". Când atingerile au fost denunţate, el a cerut iertare familiei şi a fost mutat din congregaţie.

În perioada 1992-1996, fratele Jean-Dominique Lefèvre a fost trimis în misiune în România, unde a predat catehismul catolic şi a vizitat copii bolnavi într-un spital. El a cunoscut atunci o fată în vârstă de 12 ani, care îl acuză de viol şi susţine că a fost martora unor agresiuni sexuale asupra unor fete spitalizate. "N-am violat-o niciodată", a asigurat el, mărturisind atingerea sexuală a fetei în "cinci" ocazii şi mângâierea altor copii într-un spital din Bucureşti.

În afară de cele cinci cazuri pentru care este judecat, clericul a recunoscut şi agresarea sexuală a "altor cinci copii în România şi a altor doi sau trei în Franţa", care nu au fost identificaţi toţi. El va compărea, de asemenea, la 2 iunie în faţa tribunalului corecţional din Puy-en-Velay (Haute-Loire) pentru agresarea sexuală a unei minore în 1991. În ceea ce priveşte violarea femeii în vârstă de 33 de ani, decedată în cursul procedurii, el a negat, afirmând că relaţia lor s-a limitat la atingeri consimţite.