Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcţia procuror-şef al DIICOT. Mandatul lui Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este valabil pe o perioadă de 3 ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, în 11 mai, CSM, spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum şi documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil. Preşedintele Klaus Iohannis a avut şi o întâlnire cu Daniel Horodniceanu, “pentru că vrea să cunoască oamenii pe care îi numeşte în funcţie”.

Daniel Horodniceanu a primit, în 4 mai, avizul favorabil de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, acesta primind cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro

MEDIAFAX