Remus Truică a fost pus sub control judiciar şi are sechestru pe avere.  Procurorii îi impută un prejudiciu de 35 de milioane de euro în dosarul fraudelor bancare. Truică a fost audiat în această dimineaţă la DIICOT.
Procurorii îl suspectează de înşelăciune, spălare de bani şi pentru constituirea de grup infracţional organizat. Cele 35 de milioane de euro se referă doar la credite pe care le-a luat Remus Truică, direct sau prin interpuşi, mai exact credite pe care le-ar fi contractat în baza unor documente false o vânzătoare de la un magazin din Bucureşti sau chiar şoferul omului de afaceri care ar fi contractat 7 milioane de euro de la BRD.

Creditele însumate se ridică la circa 35 de milioane de euro şi toate ar fi fost luate prin documente false, susţin procurorii DIICOT.

Remus Truică nu este singurul care a beneficiat de astfel de sume uriaşe de bani din partea acestei bănci, ci şi alte persoane care au fost puse sub învinuire sau urmează să fie puse. Printre acestea, se numără Adrian Sârbu, Sorin Roşca Stănescu, Elena Udrea sau alţii care urmează să se prezinte la DIICOT în cursul săptămânii viitoare.