Peste 200 de poliţişti bucureşteni fac, marţi dimineaţă, 80 de percheziţii în Capitală şi şapte judeţe, la suspecţi de evaziune fiscală prin organizarea de concursuri şcolare, cu un prejudiciu estimat la 3,14 milioane de euro, anunţă Poliţia Capitalei.

Potrivit poliţiştilor, organizatori de concursuri şcolare şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro.

În acest dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese, 80 de percheziţii sunt efectuate de 210 poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.

Peste 30 de percheziţii vizează şcoli, printre care colegiile naţionale "Mihai Viteazul", "Spiru Haret" şi "Aurel Vlaicu", Liceul Teoretic "Ştefan Odobleja" şi Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi", au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Restul percheziţiilor vizează fundaţii, asociaţii şi persoane fizice, printre care revista Arhimede, care organizează concursuri şcolare, şi pe redactorul-şef al acesteia Petruş Alexandrescu, au mai spus sursele citate.

În cauză au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4, în vederea continuării cercetărilor.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.