Şase bărbaţi au fost arestaţi în Irlanda, după ce poliţia a descoperit echipament pentru fabricarea de bombe în zone pe care prinţul Charles şi Camilla, ducesa de Cornwall, urmează să le viziteze săptămâna viitoare, relatează The Telegraph în pagina electronică.

Explozivi şi arme au fost găsite în mai multe locuri, în cursul celor peste 20 de raiduri efectuate de către poliţie cu scopul de a perturba activităţi republicane disidente.

Surse din cadrul Garda Síochána - poliţia naţională irlandeză - au declarat pentru The Irish Daily Mirror că poliţiştii cred că au dejucat un complot al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) de asasinare a cuplului regal.

Arestările au fost operate cu doar câteva zile înainte ca prinţul Charles şi Camilla să efectueze o vizită de patru zile în Republica Irlanda, în cursul căreia urmează să viziteze locul în care IRA l-a ucis pe unchiul său, lordul Mountbatten, într-un atentat cu bombă, în 1979.

Cei şase bărbaţi, cu vârste între 21 şi 62 de ani, au fost plasaţi în arest preventiv în diverse posturi de poliţie. Ei au fost arestaţi într-o operaţiune efectuată de către ofiţeri înarmaţi care au efectuat percheziţii la mai multe adrese, într-o serie de descinderi coordonate.

O zonă din Courtown, în Co Wexford, a fost izolată, iar genişti au intervenit în legătură cu un dispozitiv suspect.

Cei şase bărbaţi arestaţi sunt suspectaţi că au legături atât cu Armata Republicană Irlandeză a Continuităţii, cât şi cu adevărata IRA. Ei sunt interogaţi ca presupuşi lideri terorişti, membri ai unei organizaţii ilegale şi deţinere de explozivi.

Mediafax