Primarul din Miercurea Ciuc Raduly Robert, vizat de o anchetă a DNA, este suspectat că ar fi primit mită 10.000 de euro lunar de la firma căreia i-au fost concesionate locurile de parcare, precum şi pentru autorizarea unui magazin sau atribuirea unui contract pentru servicii de telefonie.

Surse judiciare au declarat că în acest dosar sunt vizaţi de fapte de corupţie primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman şi cei doi viceprimari - Szoke Domokos şi Antal Attila.

Anchetatorii mai arată, în documente, că primarul din Miercurea Ciuc ar mai fi primit mită 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării unui magazin de materiale de construcţii. Banii ar fi fost remişi în perioada obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi realizării amenajărilor rutiere prin care se face accesul în parcarea magazinului.

Conform sursei citate, primarul Raduly Robert Kalman este suspectat de abuz în serviciu şi în legătură cu atribuirea unei locuinţe ANL unui consilier judeţean.

MEDIAFAX