Un american de 66 de ani care a evadat de mai multe ori din închisoare în urmă cu 40 de ani a sunat în cursul acestei săptămâni autorităţile pentru a se predea. Poliţistul care a răspuns a crezut mai întâi că este o glumă, , scrie New York Post, preluat joi de 20minutes.fr. Clarence David Moore a evadat din închisoare de trei ori în anii '70. Declarat vinovat de furt în Carolina de Nord în 1967, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare, dar a reuşit repede să fugă. Prins şi închis din nou în 1971, el a reuşit o nouă evadare anul următor. În 1975 a revenit la închisoare, de unde a fugit ultima oară, în august 1976. De atunci s-a ascuns, schimbându-şi regulat locul de muncă şi identitatea şi instalându-se în 2009 în Kentucky.

La bătrâneţe, sănătatea i s-a degradat, a slăbit şi a început să aibă probleme de vorbire. Neavând număr de asigurare socială, nu reuşea să obţină nici tratament medical. Aşa că, după aproape 40 de ani, a decis să se întoarcă în celulă ca să beneficieze de îngrijiri medicale.

Când şeriful a venit să îl aresteze, Moore era în pat şi a izbucnit în plâns. “Parcă ar avea 90 de ani'. Cred că obosise să fugă şi avea nevoie de îngrijiri medicale”, a spus şeriful. Când a ajuns la închisoare, Moore i-a mulţumit acestuia pentru amabilitate.

AGERPRES