Fostul ministru Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, rămân în arest preventiv în dosarul "Gala Bute", a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut măsurile luate faţă de aceştia.

Instanţa supremă a menţinut şi măsura arestului la domiciliu luată faţă de Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi cea a controlul judiciar faţă de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei societăţi comerciale.  Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

În 21 aprilie, DNA a trimis-o în judecată pe Elena Udrea pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

AGERPRES