Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, după ce solicitarea sa de înlocuire a arestui preventiv cu o măsură mai uşoară a fost respinsă.
 
Astăzi judecătorii au decis definitiv, luni, că Vâlcov nu poate părăsi arestul, chiar dacă acesta miza pe faptul că a recunoscut la DNA că a primit de la omul de afaceri Theodor Berna 1,5 milioane de euro.

Procurorii au insistat însă ca Darius Vâlcov să rămână cu această măsură a arestului preventiv, pentru a pericilita în niciun fel mersul anchetei.

Decizia a fost luată luni, de un complet de divergenţă, după ce, vineri, cei doi magistraţi din completul care a judecat dosarul nu au ajuns la o soluţie, unul dispunând menţinerea măsurii arestului preventiv şi celălalt, înlocuirea măsurii.
Cel mai probabil până la sfârşitul acestei săptămâni se va depune la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de prelungire a mandatului. Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie. 
 

Procurorii îl acuză că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. DNA a mai cerut arestarea lui Vâlcov într-un alt dosar, cerere încuviinţată de plenul Senatului. Procurorii îl acuză că a sprijinit mai multe firme care ar fi fost deţinute de el şi administrate prin interpuşi. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.