Nouă cetăţeni români au fost evacuaţi, ieri, din Yemen. Astfel, numărul total al românilor scoşi din această ţară a ajuns la 54 şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), din cei nouă cetăţeni români, un grup de trei persoane -mama şi 2 copii- a fost evacuat, pe cale terestră, din oraşul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită, iar un alt grup, de şase persoane, a fost evacuat din Yemen către Munchen , Germania, via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autorităţile germane, pe ruta Sana'a - Amman- Munchen.
Mai mult decât atât, MAE precizează că Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. Până în prezent, 54 de cetăţeni români şi 9 yemeniţi, rude ale conaţionalilor noştrii, au fost evacuate din Yemen. Peste 700 de persoane au murit şi alte 2.000 au fost rănite în conflictele din Yemen.