O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, duminică, după ce un avion a aterizat forţat pe marginea autostrăzii A28, imediat după decolare, din cauza unor dificultăţi, în apropiere de localitatea Oldenburg, potrivit presei germane, citate de The Mirror în pagina electronică.

Avionul tocmai decolase de pe un aerodrom aflat în apropiere şi s-a confruntat cu dificultăţi, către ora locală 13.30 (14.30, ora României).

Pilotul a murit, potrivit presei locale, iar alte trei persoane au fost rănite.

Poliţia a afirmat că una dintre persoanele de la bord, despre care se crede că este copilotul, este "rănită grav". Însă nicio altă persoană de la sol, de pe autostradă, nu a fost rănită.

Avionul a aterizat forţat între un gard şi un parapet, la doar patru metri de circulaţia de pe benzile autostrăzii.

Potrivit revistei Bild, pilotul era foarte experimentat. "Există un mort şi trei răniţi grav", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor citat de publicaţie. Doi dintre supravieţuitori, blocaţi în epavă, au fost descarceraţi de pompieri. Răniţii au fost conduşi la spital cu un elicopter, iar drumul a fost închis.

Locul a fost izolat din cauza unui "pericol de explozie", deoarece din epavă se scurgea carburant. Imagini de la locul aterizării forţate arată pagubele provocate aeronavei de impact. Destinaţia avionului era necunoscută. Aeronava zăcea pe o parte lângă drum, cu o aripă peste parapetul autorstrăzii.

Cauza care a condus la aterizarea forţată, imediat după decolare, nu era nici ea cunoscută. Experţi din cadrul Agenţiei federale germane pentru aviaţie au fost informaţi şi urmau să sosească la faţa locului. Incidentul a provocat haos în traficul rutier, în contextul în care numeroase familii se întorc de pe insule din Marea Nordului, unde şi-au petrecut vacanţa de Paşte.