Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de DNA de trafic de influenţă, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea Supremă a respins cererea lui Darius Vâlcov de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, însă decizia nu este definitivă.

Pe 2 aprilie, Darius Vâlcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.

AGERPRES