Un avion Germanwings cu 128 de persoane la bord, care asigura o cursă de la Koln către Veneţia, a fost deviat spre Stuttgart sâmbătă din cauza unei posibile "pierderi de ulei", a anunţat compania aeriană, citată de Reuters.
   Avionul Airbus A319, cu 123 de pasageri şi cinci membri ai echipajului la bord, a decolat sâmbătă dimineaţă de la Koln (Germania) şi se îndrepta spre Veneţia (Italia).
   
Germanwings, filiala low-cost a companiei germane Lufthansa, a precizat că piloţii au oprit unul dintre motoarele aeronavei şi s-au îndreptat spre Stuttgart după ce a fost detectată problema.
   
"Aceasta este o procedură standard de siguranţă. Nu a fost o aterizare de urgenţă", a adăugat compania aeriană, precizând că avionul este verificat de tehnicieni.
   
O aeronavă Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbuşit în Alpii francezi la 24 martie, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.
   
Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj. Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendinţe sinucigaşe şi depresie în urmă cu câţiva ani, înainte de a deveni pilot. Joi au apărut informaţii potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj.