George Scutaru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de George Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid.

"În cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală — denunţător în prezenta cauză — a pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-a dat lui Scutaru suma de 170.000 euro", se arată în comunicat. DNA susţine că provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii au fost cunoscute exact de George Scutaru.

Procurorii afirmă că suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din 2008.

AGERPRES