Cel mai sângeros atentat din istoria Kenyei din ultimii 16 ani s-a soldat cu 147 de morţi şi 79 de răniţi. Atacul, dat la o universitate din estul ţării, a fost revendicat de teroriştii care au comis masacrul de la mallul din Nairobi, din 2013. Aproape şase sute de studenţi au fost salvaţi teferi din campusul universitar.

Patru terorişti înarmaţi, ce purtau veste ce păreau a fi pline cu explozivi, au intrat într-o universitate din estul Kenyei, la primele ore ale dimineţii. Au ţintit căminele studenţilor, unde au început să îi despartă pe musulmani de studenţii de alte religii.

Studenţii s-au aruncat la pământ, astfel că gloanţele au şuierat deasupra lor, fără a face vreo victimă. Teroriştii au ucis 147 de studenţi şi au rănit alţi 79.

Imediat după alertarea forţelor de ordine, trupele speciale au înconjurat universitatea şi au intervenit în forţă pentru a pune capăt băii de sânge. După 15 ore de asediu continuu, cei patru terorişti au fost ucişi.

Acesta este cel mai sângeros atac din istoria Kenyei după cel din 1998, când 213 oameni au murit în atentatele teroriste de la ambasada Statelor Unite ale Americii din Nairobi. Masacrul de la universitate a fost revendicat de Al-Shabaab, o grupare teroristă jihadistă cu legături Al-Qaida, aceeaşi care a orchestrat şi atacul de la mallul din Nairobi, în 2013.