O femeie din Piatra Neamţ a fost reţinută de poliţiştii din Buzău după ce a înşelat mai mulţi funcţionari din Buzău, Prahova, Bacău şi Maramureş, cărora le cerea să îi schimbe sume mari de bani în bancnote de 50 şi 10 lei, apoi le solicita banii în forma iniţială, reuşind să fure din ei între timp.

Potrivit anchetatorilor, o femeie în vârstă de 50 de ani din Piatra Neamţ a fost prinsă la Constanţa, de poliţiştii din Buzău, care au colaborat cu cei din alte judeţe în care aceasta a înşelat mai mulţi funcţionari de la ghişee, transmite corespondentul Mediafax.
La Constanţa, femeia încerca să înşele prin aceeaşi metodă o angajată a unei instituţii publice, moment în care a fost prinsă de poliţişti, ea fiind reţinută, în noaptea de miercuri spre joi, pentru 24 de ore şi dusă în arestul Poliţiei Judeţene Buzău.

Conform surselor citate, femeia obişnuia să meargă la ghişeele instituţiilor unde se lucrează cu publicul şi le cerea angajaţilor să îi schimbe o sumă mare de bani, iniţial în bancnote de 50 de lei, apoi în bancnote de 10 lei, pentru ca, în final, să spună că s-a răzgândit şi să le ceară suma de bani în forma iniţială. În tot acest timp, ea reuşea să fure din bani, astfel procedând la instituţii din Prahova, Bacău şi Maramureş.

În Buzău, femeia a înşelat prin aceeaşi metodă o angajată de la Primăria Buzău şi una de la societatea Electrica. Furturile au fost comise în luna ianuarie, femeia fiind identificată ulterior cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele video din incinta Primăriei Buzău.
Femeia a fost prinsă după mai bine de două luni, timp în care a comis şi alte astfel de fapte, în alte judeţe.
Poliţiştii nu au reuşit până în prezent să recupereze prejudiciul şi continuă cercetările pentru a stabili câte furturi a comis femeia şi în câte judeţe.