Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor, a decedat, vineri dimineaţă, după ce a început să simtă rău, în acest caz fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor morţii bărbatului

Deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi au solicitat, vineri, ajutor medical în cazul unui coleg de celulă, în vârstă de 40 ani, care se simţea rău.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Costache, a declarat că la faţa locului a fost trimisă o echipă medicală a unităţii de detenţie care a constatat că bărbatul avea o stare de sănătate alterată, motiv pentru care s-au început imediat manevrele de resuscitare.

Conform procedurilor, conducerea unităţii de detenţie a anunţat familia cu privire la decesul bărbatului şi a sesizat Poliţia, Parchetul Judecătoriei Galaţi, judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi Institutul de Medicină Legală Galaţi, în acest caz fiind declanşată o anchetă.

Simona Costache a precizat că în urma raportului medico-legal şi a anchetei care se desfăşoară se va stabili cauza morţii deţinutului.

Deţinutul era condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor.