Autorităţile europene pentru siguranţa aeriană sunt în discuţii cu industria aviatică şi statele membre pentru adoptarea unei recomandări ca în cabina de pilotaj a avioanelor să se afle întotdeauna doi membri ai echipajului, pe timpul zborului, ca reacţia la prăbuşirea avionului Germanwings în Franţa, care ar fi fost o faptă intenţionată a copilotului, relatează DPA.

Potrivit unor oficiali europeni, regula privind prezenţa obligatorie a două persoane în cabină se aplica aeronavelor care nu aveau o cameră de filmat pentru ca pilotul să poată vedea de la locul său cine se află la uşa de la cockpit — a doua persoană fiind cea care se putea ridica şi verifica prin fereastra de observaţie.

Cerinţele privind prezenţa a două persoane în cabină au fost folosite până acum în contextul măsurilor de prevenire a intruziunilor în cabină.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviatică nu poate emite decât recomandări fără caracter obligatoriu pentru aspecte care nu sunt legate de capacitatea de zbor.

Pe de altă parte, autoritatea aeriană din Austria, Austro Control, a impus vineri prezenţa a doi membri ai echipajului în cabina de pilotaj pe parcursul întregului zbor, a anunţat Ministerul Transporturilor de la Viena, informează AFP.

AGERPRES