Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general să sesizeze Senatul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupţiei la companiile energetice Turceni şi Rovinari.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2007-2009, Dan Şova a semnat mai multe contracte şi acte adiţionale încheiate între Complexul Energetic Rovinari (CER) şi Complexul Energetic Turceni (CET), pe de o parte, şi SCA "Şova şi Asociaţii", pe de altă parte.

"A rezultat faptul că Dan Şova, în calitate de "avocat coordonator", menţiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuţii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER şi CET şi la alte instituţii, contribuind efectiv la încheierea acestor contracte şi acte adiţionale, efectuând în plus şi activitate de consultanţă juridică în temeiul acestor contracte şi acte adiţionale. La 20 februarie 2015, prin apărător ales, au fost depuse la dosarul cauzei un nr. de 11 procese-verbale, întocmite în perioada 2005-2009, ale Adunării Generale a Asociaţilor Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", neştampilate, însă semnate indescifrabil de suspectul Şova şi de alte 2 persoane. De asemenea, în cursul lunii februarie 2015 au fost efectuate percheziţii şi audieri", se arată în comunicat.

Sursa citată subliniază că a mai rezultat faptul că, în 2010, din dispoziţia lui Dan Şova au fost distruse toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi cu scopul de a compromite toate documentele şi corespondenţa purtată pe e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Mai multe informaţii pe Agerpres