Aproape 400 de ghivece în care erau cultivate plante de canabis au fost descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, iar doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe numele lor fiind formulate cereri de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Dâmboviţa, poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au descoperit, în urma a patru percheziţii făcute în localităţile Târgovişte, Manga şi Ghineşti din judeţul Dâmboviţa şi în localitatea Priboieni din judeţul Argeş, două culturi cu sute de plante de canabis.

Una dintre culturi a fost descoperită într-o locuinţă din Ghineşti, judeţul Dâmboviţa, iar a doua a fost găsită la Priboieni, în judeţul Argeş, unde fusese mutată din localitatea Manga.

Astfel, anchetatorii au găsit 399 de ghivece în care erau cultivate plante de canabis, 192 de alveole folosite la cultura răsadurilor, două instalaţii artizanale destinate stimulării creşterii plantelor de canabis, patru recipiente care conţineau fertilizant, peste 160 de fragmente vegetale de tutun în amestec cu stupefiant şi 1,71 grame de canabis.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi în acest caz, iar anchetatorii au formulat propunere de arestare preventivă pe numele lor.