Traficanţii de stupefiante care fac afaceri şi în România şi-au extins afacerile până în Somalia. De pe continentul african aduc cel mai nou drog pe care îl ”aruncă” pe piaţă. Procurorii DIICOT au prins un danez de origine somaleză care folosea doi cărăuşi români la transportul drogului cathinone.

Ali Abdigani Mohamed a adus, pe filiera somaleză, nu mai puţin de 31,6 kg de cathinone şi cathine, un ndrog de mare risc care, rapid, îşi face loc pe piaţa românească. Ajutoare de nădejde i-au fost doi cărăuşi români care au folosit ruta Etiopia - Grecia - România. Anchetatorii care au supravegheat transporturile aeriene şi cu ajutorul ofiţerilor sub acoperire de la Direcţia de Operaţiuni Speciale, i-au lăsat pe "locotenenţi" să lanseze stupefiantele şefului lor, Mohamed şi apoi au intervenit.

Mohamed a fost reţinut şi urmează să fie trimis în faţa instanţei pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. Surse judiciare ne-au dezvăluit că anchetatorii au folosit informaţii preţioase obţinute şi de la cei doi cărăuşi care şi-ar fi turnat şeful.