Simona Halep are drum liber spre al 10-lea trofeu din carieră. Românca a devenit principala favorită la turneul de la Dubai, după ce Serena Williams s-a retras.

Serena Williams era cap de serie numărul 1, dar i-a anunţat pe organizatori că nu poate participa din cauza oboselii acumulate în ultimele zile. Halep va avea primul tur liber la Dubai şi va intra în concurs în runda a doua. Simona va da, în a doua etapă, peste învingătoarea duelului dintre Barthel şi Hantuchova.

Anul trecut, Halep a abandonat în turul întâi la Dubai, după ce a acuzat dureri la gleznă în timpul partidei cu Alize Cornet.

Pe lângă Serena Willams, Bouchard şi-a anunţat şi ea retragerea de la turneu, din cauza unei accidentări la umăr. Canadianca primise un wild-card din partea organizatorilor. La competiţia care va debuta luni, Halep nu va fi pe aceaşi parte de tablou cu Kvitova, Radwanska, Ana Ivanovici sau Venus Williams, câştigătoarea de anul trecut.

În schimb, românca poate da, în drumul spre finală, peste Makarova sau Wozniachi. Turneul de la Dubai va avea premii totale în valoare de 2.500.000 de dolari.