Un civil a fost ucis şi trei poliţişti răniţi sâmbătă după-amiază la Copenhaga după un atac armat asupra unui centru cultural unde se desfăşura o dezbatere despre islam şi libertatea de exprimare, transmit agenţiile internaţionale de presă. 
 
La dezbaterea cu tema "Artă, blasfemie şi libertate de exprimare" era prezent şi artistul suedez Lars Vilks, care a scăpat nevătămat. După ce a publicat în anul 2007 mai multe desene în care-l înfăţişa pe profetul Mahomed ca pe un câine, el primit mai multe ameninţări cu moartea din partea unor grupări fundamentaliste islamice şi i-a fost incendiată casa din sudul Suediei, cei doi fraţi care au fost autorii acestui act fiind ulterior condamnaţi la doi şi, respectiv, trei ani de închisoare.
 
Şi ambasadorul Franţei la Copenhaga, François Zimeray, participa la reuniune, el scăpând de asemenea nevătămat. "A fost la fel ca la Charlie Hebdo, doar că nu au reuşit să intre în clădire", a declarat el în faţa presei după atac.
 
Potrivit unei militante Femen, şi ea prezentă la dezbateri, în sală se aflau câteva zeci de persoane. Presupuşii autori ai atacului, doi indivizi, au reuşit să fugă cu un autoturism şi sunt în prezent căutaţi de poliţie.