Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Galaţi dintre România şi Spania, contând pentru turul întâi al Grupei Mondiale II a Fed Cup. 

Meciul a durat o oră şi 10 minute.

La confruntarea dintre Halep şi Soler-Espinosa a asistat şi preşedintele Klaus Iohannis.

La ceremonia ce a marcat începutul întâlnirii cu Spania, jucătoarele române au intonat imnul României de pe teren, iar Klaus Iohannis din tribună. Înainte de începerea primului meci, echipa României a mers în faţa lojei în care se afla Iohannis şi sportivele au dat mâna cu preşedintele.

Sâmbătă a avut loc şi meciul dintre Irina-Camelia Begu (34 WTA) şi Garbine Muguruza (24 WTA).  Românca a pierdut partida cu scorul 3-6, 2-6, iar in acest moment este egalitate între cele două echipe

Duminică, de la ora 12.00, sunt programate confruntările de simplu Simona Halep - Garbine Muguruza, Irina-Camelia Begu - Silvia Soler-Espinosa şi meciul de dublu Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în compania unei învinse din primul tur al Grupei Mondiale. Învinsa întâlnirii de la Galaţi va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială II, în compania unei echipe din Grupa I.