Iordania o va executa miercuri pe islamista irakiană Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate. Reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a difuzat, marţi, o înregistrare video în care prezintă executarea prin incediere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh, relatează CNN.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria) a prezentat o înregistrare video în care un bărbat apare închis într-o cuşcă, după care este incendiat.

Grupul terorist susţine că ostaticul executat este Maaz al-Kassasbeh, pilotul militar iordanian capturat după prăbuşirea avionului de vânătoare F-16 în Siria pe 24 decembrie 2014.

Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizând că execuţia extrajudiciară a avut loc pe 3 ianuarie.

Guvernul Iordaniei a promis că va răzbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh de către grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria, conform Televiziunii publice de la Amman.

"Sângele militarului-martir nu a curs în zadar; răzbunarea va fi proporţională cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni", a declarat generalul Mamduh Al-Amiri, purtătorul de cuvânt al armatei iordaniene.

Gruparea teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria ceruse eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte şi închisă în Iordania pentru participare la un val de atentate în 2005. Iordania acceptase eliberarea islamistei în schimbul pilotului, dar ceruse dovezi că militarul era în viaţă.

Iordania o va executa miercuri pe islamista irakiană Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte, după ce grupul terorist Stat Islamic a confirmat uciderea unui pilot militar iordanian, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de Sky News.

Potrivit unor surse oficiale, mai mulţi deţinuţi condamnaţi pentru terorism, inclusiv Sajida al-Rishawi, ar urma să fie executaţi miercuri.

În ultima săptămână, teroriştii au anunţat executarea a doi ostatici japonezi, Haruna Yukawa şi Kenji Goto