Omul de afaceri Dorin Cocoş, arestat în dosarul Microsoft, a fost reţinut astăzi într-un nou dosar, fiind acuzat că ar fi primit mită 16 milioane de euro. În schimbul banilor, ar fi promis că intervine la ANRP, la vremea când din comisie făcea parte Alina Bica.

Dorin Cocoş şi Alina Bica (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracţiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., vor fi prezentaţi astăzi instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Ionuţ Mihăilescu.

Ieri, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori a încuviinţat luarea măsurii arestării preventive faţă de Alina Bica, cercetată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii susţin că în perioada ianuarie 2011 - 2012, Dorin Cocoş a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela şi Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluţionării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, Dorin Cocoş a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, Alinei Bica.

Digi 24