Parlamentarul laburist britanic Jim Dobbin a murit după ce a consumat o cantitate mult prea mare de votcă, la un dineu oficial organizat în Polonia, informează joi presa britanică, citând concluziile anchetei efectuate în acest caz.

Politicianul de 73 de ani a respectat tradiţia locală la dineul organizat pe 6 septembrie 2014 şi a golit câte un pahar de băutură alcoolică după fiecare fel de mâncare, informează BBC, potrivit Agerpres.

Soţia lui a povestit că, la un moment dat, deputatul le-a spus unor prieteni că nu se simte bine, iar aceştia l-au dus în camera lui de hotel. Acolo a adormit imediat, dar nu a mai putut fi trezit. A încetat din viaţă la spital, în dimineaţa următoare.

Medicii legişti au constatat că Dobbin, care era specialist în microbiologie, avea în momentul decesului o concentraţie de alcool în sânge de cinci ori mai mare decât limita permisă în Marea Britanie pentru conducătorii auto. Autopsia a relevat, totodată, că în plămâni avea bucăţi de alimente, care i-au blocat respiraţia.

Jim Dobbin era membru al Parlamentului din Marea Britanie din 1997.