Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea Ingrid Mocanu Popa a fost adusă, miercuri seară, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru audieri, ea fiind suspectată că a divulgat informaţii nedestinate publicităţii.

Fiind întrebată de jurnalişti dacă făcea copii ale unor documente din MAI, aceasta a dat din cap că nu, după care a intrat în sediul DNA.

Şi secretarul general adjunct din MAI, Mihai Şova, este vizat, în acest dosar, urmând ca şi el să ajungă la DNA pentru audieri.

În cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi au ridicat din biroul consilierei ministrului Gabriel Oprea şi din cel al lui Şova calculatoare, documente şi alte probe, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Sursele citate au precizat că Ingrid Mocanu Popa este vizată de anchetatori întrucât ar fi divulgat informaţii nedestinate publicităţii.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că în acest caz fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise de funcţionari din Ministerul Afacerilor Interne.

Ingrid Mocanu Popa a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor din iunie 2008 până în martie 2009, fiind eliberată atunci din funcţie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detaşată la ANRP de la Ministerul Justiţiei, în decembrie 2007, unde până în iunie 2008 a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru coordonarea şi controlul legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţii funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detaşată la MAI, este angajată la Ministerul de Justiţie din octombrie 1998, în urma promovării examenului de admitere în magistratură, şi a lucrat la Direcţia Juridică până în 2005, apoi la Direcţia Elaborare Acte Normative, până în decembrie 2007, când a fost detaşată la ANRP. În perioada în care a fost vicepreşedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Direcţia pentru controlul legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţii funciare, având rang de subsecretar de stat.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ingrid Mocanu Popa are patru terenuri intravilane, trei în judeţul Ilfov şi unul în judeţul Braşov.