Valorile termice prognozate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni vor fi, în general, peste cele specifice perioadei, atât pe durata zilei, cât şi pe timpul nopţilor, iar începând din 18 ianuarie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte în majoritatea regiunilor, dar şi a ninsorilor în zona montană, potrivit prognozei valabile pentru perioada 12 - 25 ianuarie 2015, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pe regiune urmând a se situa între 4 şi 7 grade, valori peste cele climatologic specifice perioadei din an. Uşoare oscilaţii sunt de aşteptat în privinţa regimului minimelor nocturne, care vor fi de aproximativ—5 grade în primele nopţi, apoi între—4 şi—2 grade, valori medii regionale. În prima săptămână a intervalului de referinţă nu se vor semnala precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creştere după data de 19 ianuarie.

La munte, regimul termic se va situa, în general, peste cel climatologic specific, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta, astfel că valorile maxime vor fi în medie între 0 şi 4 grade, posibil mai scăzute în perioada 19 — 21 ianuarie. Minimele nocturne se vor situa între—6 şi—3 grade, în medie, temperaturi mai scăzute fiind posibile în primele nopţi, dar şi în jurul datei de 20 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va creşte după data de 18 ianuarie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menţionează ANM.