Un viaduct din Sicilia, în care au fost investite mai multe zeci de milioane de euro, s-a prăbuşit la mai puţin de două săptămâni după ce a inaugurat, provocând proteste de ordin politic şi o reacţie dură a premierului Matteo Renzi, citim pe pagina online a publicaţiei The Telegraph.

Viaductul Scorciavacche se află în apropiere de Mezzojuso, la aproape 40 de kilometri de Palermo, pe o porţiune de autostradă care leagă capitala insulei de Agrigento.

Podul a cedat dramatic în ultimele zile. Compania de construcţii responsabil de proiect, Anas, a declarat că prăbuşirea s-a datorat "surparii".

Viaductul a fost finalizat cu trei luni înainte de termen. El a fost inaugurat la 23 decembrie şi este parte a unui proiect în derulare, cu o valoare de peste 200 de milioane de euro, a anuntat compania.

Incidentul a primit un răspuns furios din partea prim-ministrului italian Matteo Renzi, care vrea să ştie cine este responsabil, afirmând că cei vinovaţi "vor plăti totul".

Compania Anas, care are mai mult de 80 de ani de experienţă în construcţia de drumuri şi autostrăzi a insistat că mass-media a exagerat în privinţa a ceea ce ce s-a întâmplat şi referitor la prejudiciu.

Presa italiană a scris că valoarea declarată a viaductului, de 13 milioane de euro a fost incorectă şi supraevaluată şi a insistat că podul de 350 de metri a fost construit de fapt cu numai 7 milioane de euro din totalul proiectului.